Kako očistiti platišča?

Kako očistiti felge?

Imate prljave felge? Ovdje je sve što trebate znati kako bi ponovno izgledali čisti kao novi!

Felge se često zlostavljaju, doslovno i figurativno. Izloženi su trljanju o rubnike, vrlo visokim temperaturama zbog kočnica (pogotovo ako se "aktivno") vozi, a prije svega kočionoj prašini!

Jeste li znali da se različite vrste prljavštine talože na različitim dijelovima automobila? Ni ja to u početku nisam znao! Čovjek bi pomislio da se na krovu nalazi ista vrsta prljavštine kao i na felgama.

Što je kočna prašina?

Na felgama se često nalazi nešto što se zove kočiona prašina. Svaki put kada kočite, dio materijala se istroši s obloga i diskova. Ove sićušne metalne čestice su vruće i također statične, pa se lijepe za najbližu površinu. Ova površina je vaš dragocjeni rub. Oni će se na kraju ugraditi u rub i s vremenom će rubovi postati brončano-smeđi zbog prašine.

Čujem kako kažete: "Ali to je samo prašina? Možete je otpuhati, zar ne? Ne. Toplina će utjerati zrnca u rub i uhvatit će ih samo sredstvo za uklanjanje hrđe. Zato preporučujem korištenje Pureest W1 sredstva za čišćenje kotača , koje je Pure:est sredstvo za skidanje hrđe, jer njegova konzistencija gela omogućuje bolje taloženje sredstva i prianjanje na felge, a također nema tako užasan miris na koji ste navikli s skidačima hrđe.

Ako ne čistite felge često, možda će vam trebati mala pomoć u obliku četke za felge. Prednost naše četke je što joj je drška izrađena od mikrofibre. To omogućuje minimalno grebanje i maksimalno čišćenje. Četku za felge možete vidjeti OVDJE .

Poduzimanjem nekih mjera možete izbjeći da se s naplatcima ne morate baviti više nego što je potrebno. S jedne strane važno je često čistiti felge, ali s druge strane dobro je prošetati W1 pri svakom pranju. Također možete postaviti zaštitu na felge kako se prašina ne bi toliko taložila. Pureest W3 je naš izdržljivi štitnik za kotače dizajniran da vaše kotače drži otpornima na prljavštinu i vodu. W3 također jako dobro pojačava sjaj.

Sada ćete imati podjednaku kontrolu nad čistoćom felgi kao i nad čistoćom ostatka vašeg automobila!

 
Povratak na blog