Demineralizirana voda vs destilirana

Demineralizirana voda vs destilirana

Demineralizirana voda i destilirana voda su vrste vode koje su odvojene od svojih mineralnih iona. Međutim, postoje neke razlike između ove dvije vode.

Demi voda: što je to i gdje se koristi

Demineralizirana voda je voda koja je odvojena od svojih mineralnih iona kroz proces koji se naziva demineralizacija. Ovaj proces može uključivati ​​filtraciju kroz ionsku izmjenu ili reverznu osmozu. Demineralizirana voda naširoko se koristi u laboratorijskim i industrijskim postavkama, kao i u proizvodnji određenih proizvoda kao što su elektronika i farmaceutski proizvodi.

Destilirana voda: proces i uporaba

S druge strane, destilirana voda je voda koja je postupkom destilacije odvojena od svih svojih sastojaka, uključujući minerale. Ovaj proces uključuje zagrijavanje vode do točke vrenja, a zatim hlađenje pare kako bi se kondenzirala i pretvorila u čistu vodu. Destilirana voda često se koristi u medicinske i farmaceutske svrhe, kao iu proizvodnji alkoholnih pića.

Zaključno, možemo reći da je demineralizirana voda ona voda koja je odvojena od svojih mineralnih iona, dok je destilirana voda ona voda koja je odvojena od svih svojih sastojaka. Obje vrste vode imaju svoje specifične namjene, ali obje su prikladne za upotrebu u medicinske i farmaceutske svrhe te proizvodnju proizvoda.

Natrag na blog